EL PASSEIG

Performance i instal·lació en un mostrador (ca na Santa, C/ Morell)

Arantxa Boyero

Els vestits de dues salineres que en el seu dia es recorregueren els carrers de ses Salines els diumenges tornaran a fer el passeig sobre els cossos de l'artista Arantxa Boyero i el seu exèrcit de dones, són vestits de n'Apol·lònia Garcies i de n'Antònia de Ca'ls Amitgers, els de la primera fets per una altra salinera, na Mercedes Vidal. La performance es complementa amb una intervenció al mostrador de ca na Santa.

 

ALTAR CASOLÀ

Julià Panadès

Julià Panadès ret homenatge al seu padrí en el carrer que duu el seu nom, amb una instal·lació de grans dimensions estilística i conceptualment molt dins la seva pròpia línia de treball. El metge Julià  Panadès (1914- 1989) va viure en aquest mateix carrer.

 

HOMES A LA FRESCA

Intervenció en espai públic de la fotògrafa Uschi Burger-Precht en el carrer batle Andreu Burguera Mut.

 

HYDROSCÒPIA/HGROSCÒPIA


Els “2monos” realitzen una obra experimental expressament per a llocimemòria, amb la sal com a protagonista, en un corral d'una antiga païssa que ha quedat al mig del poble, aprop de l'església vella (“païssa” den Mateu des Molí Nou)

Hidroscòpia (del grec  ὑδρο-hydro “aigua” i  σκοπειν-skopein “observar, mirar”). Art d'esbrinar l'existència i condicions de les aigües subterrànies per l'examen del terreny.

Higroscòpia ( del grec  ύγρος hygros “humit, banyat” i σκοπειν skopein  “observar, mirar”) és la capacitat d'algunes substàncies d'absorbir humitat del medi circumdant.

Els materials higroscòpics sempre tendeixen a assolir  un equilibri amb l'ambient que els envolta.

La sal (NaCl, clorur de sodi) és un compost químic amb alta capacitat higroscòpica i una part important de la història de ses Salines.

I l'humà?                                                       

                                                                       Nicoletta Mantoan i Alejandro Dumon



... TU BARBA LLENA DE MARIPOSAS”

Aquest és el títol de la intervenció de Tatiana Sarasa a la barberia del bar Can Boira, és un fragment de l'Oda a Walt Whitman que escrigué Federico García Lorca. Una imatge que ens evoca tan la barberia com l'aura femenina i subtil que caracteritza l'obra de l'artista, sovint inspirada en referents literaris.